Робот дирижира оркестър в Сеул, съобщи Ройтерс. Андроидът ЕвъР 6 застана

...
Робот дирижира оркестър в Сеул, съобщи Ройтерс. Андроидът ЕвъР 6 застана
Коментари Харесай

Робот дирижира оркестър в Сеул

Робот дирижира оркестър в Сеул, заяви Ройтерс. 

Андроидът ЕвъР 6 застана на диригентския пулт, с цел да дирижира националния оркестър на Южна Корея. Това е първи сходен случай в историята на страната.

Роботът има две ръце, а дизайнът е разработка на Корейския институт по индустриални технологии. Дебютът на ЕвъР 6 беше в националния спектакъл на страната. Роботът с човешко лице на първо време се поклони на публиката, а по-късно стартира да поклаща ръцете си, с цел да управлява темпото, с което свирят музикантите. 

" Движенията бяха доста детайлни ", сподели диригентът Чой Су-йеул, който ръководеше оркестъра, застанал покрай робота. " Той може да движи ръцете си доста по-добре, в сравнение с си представях. "  

Според диригента обаче слабостта на ЕвъР 6 се състои в това, че той не може да слуша музиката.

Ли Юнг-ю, който учи обичайната корейска музика и е участвал на концерта, сподели, че придвижванията на робота, въпреки и да са били в темп, не са можели " да дишат ". Роботът не е можел да поддържа оркестъра в подготвеност за групова ангажираност, което е най-важното за едно показване. " Роботът просто работеше. "

Сон Ин-хо, различен фен в залата, сподели, че ЕвъР 6 е изглеждал обикновено. " Предполагам, че той би могъл да дирижира всичко, когато е екипиран с изкуствен интелект и е в положение да схваща и проучва музиката. "  

Хуманоидът дирижираше три от общо пет музикални фрагмента. Една от пиесите беше дирижирана взаимно с Чой. " Това е концерт, показващ по какъв начин робот и човек могат да живеят дружно и да се допълват, вместо единият да измества другия ", сподели диригентът Чой след концерта. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР